Kategoriarkiv: København

”Goddag, det er politiet…”

“…vi vil bare lige høre om du vil hjælpe os lidt?”. To af mine venner er det sidste stykke tid blevet ringet op af betjente – i to forskellige dele af byen og fra to forskellige stationer. Den første gang var da politiet opdagede at en flytning i Indre By ville blive enormt hurtigt overstået hvis min vens bil kunne flyttes et andet sted hen, sådan at der blev plads til at parkere en flyttebil lige ved døren af ejendommen – politiet ringede til bilens ejer for at spørge om hjælp på flyttemændenes vegne. I går hørte jeg så, at politiet på Vesterbro ringede til ejerne af de biler som stod på Istedgade, for lige at nævne at der ville være Distortion om aftenen, sådan at ejerne kunne flytte deres biler hvis de skulle bruge dem i løbet af aftenen eller natten.
Det er altså nemt at holde af København, når vi har overskud til at hjælpe hinanden og jeg knuselsker at politiets betjente på den måde forsøger at gøre hvad de kan, for at lette livet lidt for os alle sammen. Med endnu mere imponeret er jeg altså over resten af byens indbyggere, for jeg tvivler så meget på at politiet ville bruge ressourcer på at ringe og bede bilister om tjenester, hvis de konsekvent fik sure svar retur – hvis ikke de fleste af byens indbyggere er villige til at hjælpe, så må der i al fald være en rigtig fin håndfuld mennesker ind imellem, som er klar på at hjælpe kompletfremmede med en bilflytning. Hvor er i altså søde!

Forårssol

IMG_4904Det er ikke svært at holde af København når vejret er som det har været på det sidste. Forårsdagene har været vilde, regnvejrsdagene har været gennemførte grå og jeg elsker hvordan byen summer når byens indbyggere forsøger sig med udendørslivet så snart der er lidt solskin. Så kan det godt være det ikke endnu er supervarmt, men der er få solskinsdage der gør så meget for bylivet, som de første lune forårsdage.

Jeg er kommet på en slags plads igen. For måske første gang siden jeg blev hjemløs i sensommeren har jeg rigtigt overskud igen og verden har aldrig været finere. Byen har sikkert ikke forandret sig det sidste halve år, men jeg har på rigtig mange måder – med god hjælp fra en kærlighedsfyldt hovedstad. Jeg var ikke sikker på om jeg skulle blive i byen i efteråret da alting så værst ud, men hvor er jeg dog glad for at jeg gjorde det. Her er så meget at være lykkelig for.

<3 København, kaffe, kærlighed