Eventyrlige Norden

Jeg kan altså godt forstå at man i de rigtigt gamle dage talte om de nordeuropæiske lande, som magiske eventyrlande. For sådan en morgen hvor mosekonen brygger og tågen ved daggry hænger lavt over markerne mens solen bryder frem, er der noget helt elveragtigt over de danske landskaber og når så senere mørket falder på og efterårsstormene raser gennem de danske skove, skal der ikke meget fantasi til, for at forestille sig hvilke hekse og nisser der bor i aftenlandskabet. 
Og så er der mig – på to meter i højden, brede skuldre og et stort, vildt hår. Hvis et stakkels menneske sydfra er kommet ridende på hesteryg for tusind år siden og i forvejen har været lidt skræmt over hekse og elvere, er der da klart at synet af et menneske som mig vil bidrage til fablerne om det eventyrlige, skræmmende og lidt dragende, Nord. Og jeg er lidt stolt, over at bo i et land der er så fascinerende og tryllebindende, som Danmark. Selvom at jeg nok for 1000 år siden, ville have skræmmet de danske sagne, som… Trold!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>