Når det gælder, så er i vidunderlige!

Mennesker er gode, allerinderst inde. Men det er lidt svært at vise til hverdag hvor godt et menneske man egentlig er, når det værste man i dagligdagen kan blive udsat for, er et punkteret cykelhjul, udsolgte varer i Føtex eller flækkede negle. De problemstillinger vi til hverdag står overfor, er ikke noget der kalder på medmenneskelighed eller supermænd og –kvinder. I stedet kan man vise sig som et godt menneske ved at arbejde frivilligt, huske en værtindegave, sende sin buschauffør et smil eller købe sig til CO2-aflad. I hverdagene viser de fleste af os vores gode sider for at brande os selv, for at være lidt overskudsagtige og for at være et misundelsesværdigt menneske.
Men når nu tingene brænder på – når et gedigent blæsevejr fejer hen over landet for eksempel, kan der være langt til den tryggere hverdagstrummerum hvor det ikke gør det store, om vi kigger en ekstra gang efter vores medmennesker, husdyr eller småbåde. Det ville være så let at være sig selv nærmest – at komme inden døre, lukke døren, brygge en kande the og se TV mens man griner af de fjolser som ikke fik sikret deres joller i havnen, som ser deres tage sejle væk i blæsten og som sidder fast på toge og skibe i uvejret.
Men jeg oplevede, herhjemme i lillebitte Danmark, helt det samme som jeg oplever andre steder i verden når tingene begynder at spidse til – at mennesker på bunden er gode og nærer en sund bekymring for medmenneskerne; Næstekærligheden lever og har det godt!
For på mit kaffeindkøbsbesøg i Skåne kommer svenskere hen til mig og fortæller oprigtigt bekymret at Øresundsbroen lukker om en time, cyklister står af deres cykler mellem flyvende tagsten og ditto grene for at fjerne nedfaldet stillads på vejen så bilister ikke får sig en grim overraskelse, de gode mennesker i bilkøen ved den lukkede Storebæltsbro sørger for at de nærmeste biler har brændstof nok og deler ud af de medbragte håndmadder, fiskerne står sammen om at fange løbske kuttere og naboer hjælper hinanden med at lede efter bortfløjne tage og træsko.
Jeg er stolt af at være en del af en skøn befolkning som dén, jeg oplevede i går aftes og nat;
Mennesker! I simpelthen vidunderlige – især når det virkelig gælder!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>