På den anden side af jul

Jeg kan faktisk ikke lide jul. Jeg afskyer konceptet med at man småtvinges til at købe semi-velovervejede gaver til folk som man kan få billigere i januar, at man driver rovdrift på miljøet i form af enorme mængder brugt indpakning, ubrugelige gaver og energifrådseri og at man presser noget småreligiøst fikumdik ned over hovederne på folk og fæ. Og så er der hele spørgsmålet om Julemanden som vi herhjemme i Danmark er overbeviste om bor på Grønland sammen med sine nisser. Hvilket mildest talt er løgn; … Alle ved jo at han bor i Finland!
Til gengæld elsker jeg HYGGE! Og julen er heldigvis også den tid på året hvor vi bryder vintermørket med stearinlys og lyskæder, hvor vi får en god undskyldning for at se mennesker vi holder af og som bor i andre ender af landet, hvor vi med god samvittighed kan klumpe os sammen og lave fantastisk mad – og spise i 12 timer af gangen, hvor vi kan give mennesker vi holder af et gevaldigt klap på skulderen og fortælle dem at vi holder af dem, hvor kram sidder lidt løsere på mennesker og hvor langt de fleste folk har lidt lettere ved at omgive sig med kærlighed end i hverdagen.
Min jul er en kærlighedsfest og selvom jeg er stor modstander af at Danmarks forretningsliv profiterer voldsomt på højtiden, så er det svært ikke at nyde at være sammen med gode mennesker som man holder af. Lige meget hvor tosset jeg synes julen er, så vil jeg til enhver tid være med på at fejre alle hjerte- lysfester som vi kan finde på at fejre; Kærlighed og lys i mørket vil ALTID være en fest værd!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>