Min grønne julegave

Det er ret fantastisk at mennesker kan finde ud af at hjælpe hinanden og at finde ud af at forkæle hinanden med de evner man nu engang har.
Jeg er lidt af en amatør-nørd udi indendørshaver og har længe hygget med plantelys, vindueskarmshaver og forspiringer i drivhuse lavet af plastikposer og andre kreative ting jeg har ved hånden. Men jeg har manglet en måde at finde system i mit plante-eventyr som alt for ofte har lidt et knæk, oftest når planterne enten er blevet over- eller undervandede mens jeg selv har været udenbys.
Jeg hader når planter dør uden grund og er af den overbevisning at planter skal have det godt; Ligesom dyr og mennesker som man heller ikke skal lade vokse op, bare for at glemme dem eller behandle dem skidt…
Men lige så idealistisk som jeg er, lige så forvirret er jeg. For jeg har gravet mig gennem Det Store Internet, biblioteket, gartner-veninders hoveder og al mulig viden jeg kunne komme i nærheden af men et praktisk indendørs-planteprojekt har jeg haft svært ved at finde hoved og hale i.
Indtil jeg fik årets julegave fra Elektrikeren. Han er nemlig også glad for planter og dertil er han min helt egen strøm-nørd. Og han har fundet systemET der fra midten af januar gerne skulle være kørende herhjemme i casa Nemo; Et jordløst planteeventyr med plantevækst i en bund af leca-kugler og med et smånørdet pumpesystem som driver væske og næring rundt mellem planterne – og dertil selvfølgelig plantelysfittelihut og måske et webcam og en hjemmeside til plantelillerne. For jeg skal jo kunne følge med i planternes liv, selv når jeg tager på forlænget weekend ud i verden – og måske skal planterne med tiden have deres egen blog, sådan jeg kan inspirere flere fine folk til at dyrke egne grøntsager?
Dét var da vistnok årets julegave til den planteglade Nemo – og til min tekniknørdede Elektriker selv.

En tanke om "Min grønne julegave"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>