Lys i vintermørket

Når jeg tager til og fra arbejde er det mørkt. Det er småkoldt og blæsende og mennesker skutter sig under tørklæde- og frakkelag som kun lige lader et par røde kinder og et par øjne stikke frem.
Jeg kører en hel del med S-toget for at nå på arbejde. Om sommeren er jeg omgivet af gyldne og grønne marker, af duften af nyvundet hø og ditto muldjord – og en enkelt gang imellem ser jeg en hjort eller en kanin med en kuld killinger.
Om vinteren er der ikke så meget natur at kigge på. Til gengæld er der massevis af lys – i vintermørket.
Vinduerne jeg ræser forbi stråler af varme og hygge og de af jer som endnu ikke har taget julelysene i jeres altaner og træer ned, gør Danmark til et hyggebelyst drømmeland som det er et rent eventyr at rejse igennem aften efter aften. Jeg elsker vinterbelysningen, det er ren magi udenfor mine togruder; tusind, tusind tak for at lyse min verden lidt op, Danmark.

En tanke om "Lys i vintermørket"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>