At finde lykken

En af mine allerbedste venner bliver snart 30. Han har et trygt og rart job, om end det ikke er så udfordrende, han har en hengiven hund, en fin bil og et hus han er i gang med at sætte i stand.
Det er så dér man har krydset point-of-no-return. Man er blevet sat – og det er der som sådan ikke noget galt med. Jeg er sikker på at langt de fleste som køber sig et hus har det som blommen i et æg med det valg og jeg misunder den tryghed som det må give at have et helt fast arbejde, en fast bopæl og børn eller hunde.
Jeg elsker at se folk være lykkelige i den virkelighed de skaber sig; At se hvordan folk jeg holder af, skaber sig et lykkeligt hjem med en lille familie og en sund hverdag.
Til gengæld er jeg bange for tanken om bindende huslån og afhængighed af en løncheck. Jeg er bange for at komme til at sidde fast – fordi man enten bliver magelig eller man bliver fanget i en økonomi som det ikke er let at bryde ud af, hvad end det være alt for mange penge udbetalt hver måned eller kun lige nok til at betale sine lån af.
Min gode ven er netop der hvor han har penge nok til at hygge sig og samtidig betale nok af på sine huslån. Men hvis han beslutter sig for at sadle om og prøve en anden retning med livet, så bliver det noget overordentligt bøvlet noget – hvorimod hans liv nu er simpelt og lidt mageligt og intet ville være til hinder for at han fortsatte sådan til evig tid.
Men han har besluttet sig for at skifte spor – trods huslån, et sikkert liv og et fornuftigt arbejde. Jeg synes det er så skidesejt – for det bliver næppe nemt, men jeg tror han kommer til at blive så glad med sit valg. Jeg elsker mennesker som udvikler sig, som er klar på at tage en kamp for at forfølge deres drømme og som ikke er blege for at give sig selv en udfordring, uden at være blinde for konsekvenserne af deres valg.
Jeg elsker simpelthen mennesker som velovervejede tør stå ved dét, de drømmer om – hvad end det være at droppe jobbet for at få en ny uddannelse eller at droppe uddannelsen for at få en familie. I er alle sammen nogle skønne folk som gør mig umådeligt glad – tusind tak fordi i står ved, hvad i drømmer om!

3 tanker om "At finde lykken"

  1. Jeg vil sige, at det med at skifte spor – trods lån mv – bliver lidt besværligt når man får børn (økonomisk og tidsmæssigt). Så det er bare om at komme i gang inden da 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>