Hjem til kærlighed

Jeg læste i avisen hvordan et af parrene fra krydstogtforliset i Italien i nat var kommet hjem til Danmark; ved deres hoveddør blev de mødt af en god håndfuld naboer og bekendte, som trods at det var midt om natten troppede op for at byde dem velkommen hjem.
Jeg ved egentlig godt, at der er en vis sladdersøgen forbundet med at man som nabo står op midt om natten for at snakke med mennesker som overlevede et skibsforlis. Men måske endnu mere, så runger handlingen af kærlighed – af at man holder af, og forsøger at passe på, de mennesker som betyder noget for én, i hverdagen. Om så det er naboer eller familie der tropper op med flag, kærlighed og hjemmebagte muffins, så er det en kæmpestor gestus at sende. Og det er måse noget af det flotteste i hele verden, at man husker at holde af de mennesker som man har i nærheden; i stedet for først at sørge over dem, når de forsvinder ud af vores liv.
Jeg er sikker på at naboerne fik deres (ret naturlige) sladderlyst dækket i nat, mellem kram og kanelsnegle. Men jeg er måske endnu mere sikker på, at de mennesker som kom hjem og så hvor meget de var afholdte, fik talt ud om nogle oplevelser som var nødvendige at få sat ord på og de fik en oplevelse af at være kommet hjem til et sted hvor der er trygt og hvor man kigger efter hinanden.
Det gør mig helt varm indeni, når folk ser efter hinanden. Når man husker på hvad – og hvem – man har og husker at sætte pris på de gode mennesker man omgiver sig med. Mennesker skal nok huske at sørge når verden gør ondt, men når der sker noget godt, må der gerne være plads til uselvisk glæde og refleksioner over det gode der er sket. Det gør ofte verden meget lysere, ikke kun for dem der bliver overrasket med kaffe og kærlighed, men også for dem, som medbragte kanelsneglene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>